Klarahus Plejecenter

Projekt: ​Klarahus Plejecenter

Genvand ApS arbejder løbende på at tilpasse teknologien inden for regnvandsopsamling og genbrug af regnvand til de byggeprojekter, som vi er med i.​ Ud over at levere regnvandsløsninger til private kunder, samarbejder vi også med firmaer og entreprenører om at installere større regnvandssystemer. Her kan du læse om en række eksempler på de større og mindre projekter, som vi er involveret i. Se også denne video om nogle af vores unikke regnvandsprojekter.

Grønne tage og grønne vægge

Udviklingen inden for opsamling af regnvand tager fart. Et af de nyeste skud på stammen inden for regnvandsteknologi er grønne tage og grønne vægge, som fremtidssikrer byernes vandressourcer og kloak.

Genvand ApS har i samarbejde med Nature Impact A/S installeret grønne tage og vægge på den nye køkkenbygning på Klarahus Plejecenter i København.

Plejecentret skulle med de grønne vægge leve op til byplanen for det omkringliggende grønne område, og de grønne tage forhindrer oversvømmelse af kloakkerne ved kraftige regnskyl.

Regnvandsanlæg fra kælder til kvist

Under de grønne tage opsamles regnvandet i et drænsystem. Det specielle ved anlægget på Klarahus Plejecenters køkkenbygning er, at der samtidig er installeret kældertanke til regnvandsopsamling i kælderen. Tankene kan rumme op til 7.500 liter, og vandet herfra bruges til at vande de grønne vægge.

​Kældertankene passer gennem en normal døråbning. Det giver stor fleksibilitet, hvis anlægget på et tidspunkt skal udvides.

Grønne vægge og grønne tage skaber et grønt bymiljø, selvom der er tæt bebyggelse. Derudover køler de bygningen om sommeren, når vandet fordamper fra planterne.

Det mindsker behovet for at køle plejecentrets køkkenbygning ved hjælp af aircondition. Bygningen bliver med andre ord mere energirigtig.

Skriv eller ring angående bestilling eller spørgsmål

Hvis du ønsker at bestille en nedgravningstank, eller har du spørgsmål til de forskellige modeller,

​ kan du kontakte os på telefon (+45) 40 13 81 57 eller via e-mail genvand@gmail.com.

(+45) 40 13 81 57
genvand@gmail.com
Følg os